01.12.2019 | 08:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Facelift pro známé secí stroje

Firma LEMKEN si stále inovuje svůj program secích strojů. Velkým krokem kupředu byly pneumatické secí stroje Solitair 25, stejně jako přesný secí stroj Azurit, a rozdělené uspořádání secí kombinace poprvé představuje Solitair 23. I přes nadčasové pojetí těchto strojů LEMKEN zákazníkům stále ještě nabízí secí stroje dosavadní řady Solitair 9.

Nicméně pro rok 2020 přichází pneumatické secí stroje Solitair 9 a mechanické stroje Saphir v inovované podobě. Jak si mohl všimnout každý návštěvník expozice firmy LEMKEN na veletrhu Agritechnica 2019, již designově jsou tyto stroje přizpůsobeny vzhledu moderních secích strojů tohoto výrobce. Zároveň bylo vylepšeno ovládání. Změny se nedotkly systému ukládání osiva do půdy prostřednictvím dvojkotoučových secích botek v kombinaci s přítlačnými kolečky.

Solitair 9 v podstatě položil základy programu secích strojů LEMKEN s pneumatickou dopravou osiva. A to včetně aplikace elektroniky. Na vystaveném secím stroji Solitair 9/300 bylo na první pohled nápadné nové provedení zásobníku osiva. Hmotnost osiva se tak přibližuje ještě více k traktoru, což je u nesených verzí výhodou. Přetvarování se dočkalo také víko, které je nyní vyrobené z plastu, a usnadňuje tak uzavírání zásobníku. A v případě, že se osivo k secímu stroji přiváží ve velkoobjemových vacích, tak se bude lépe sypat do zásobníku, protože víko je možné otevřít ve větším úhlu.

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 2/2020.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down