02.12.2019 | 08:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Automatizace se systémem iQblue connect

Firma LEMKEN představila na veletrhu Agritechnica 2019 zajímavé řešení, s nímž je možné jednoduše mechanické závěsné stroje „updatpovat“ na nejnovější inteligentní techniku. Nový modul iQblue connect je možné dodatečně nainstalovat i na závěsné stroje v provozu, a ty je potom možné ovládat elektronicky.

Tím se otevírá přístup k mnoha praktickým funkcím, jako například k fungování systému TIM. S pomocí tohoto systému je možné řadu funkcí automatizovat a zároveň získaná data ukládat v systému digitální dokumentace. Tak se podaří integrovat mechanické závěsné stroje do managementu vedení farem.

Systém TIM (Tractor Implement Management) je založen na obousměrné komunikaci mezi traktorem a závěsným strojem. Nářadí umí prostřednictvím ISOBUS propojení zasílat na řídicí jednotku traktoru povely, které traktor „poslechne“, a tím se zvýší kvalita práce soupravy.

Uživatel soupravy traktoru s nářadím LEMKEN k fungování systému potřebuje modul iQblue connect, kterým nářadí, jež ISOBUS síť z výroby nemá, osadí. Tím se otevře možnost komunikace prostřednictvím ISOBUS mezi traktorem a přípojným strojem, ale s využitím signálu GPS a mobilních dat i pro komunikaci s elektronickým systémem řízení chodu farmy v kanceláři. Přenos dat probíhá prostřednictvím platformy „agrirouter“, která funguje nezávisle na výrobci a dovoluje výměnu dat mezi stroji, zemědělci, poskytovateli služeb a softwarovými produkty.

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 2/2020.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down