02.12.2019 | 08:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Jak jednoduše získat inteligentní zařízení

Firma LEMKEN prezentovala na mezinárodním veletrhu Agritechnica 2019 v Hannoverzu nový modul iQblue Connect. V praxi to pak vypadá tak, že na nářadí se nachází pevně instalovaný kit se senzory, který se stará o shromažďování požadovaných informací, jež odesílá na modul iQblue connect. Již není zapotřebí instalovat na nářadí další prvky, o ovládání funkcí nářadí se stará traktor a jeho obsluha.

Modul iQblue connect představuje možnost, jak například z pluhu lze jednoduše učinit zařízení s elektronickým ovládáním. Nejprve je osazen senzorem, jenž zjišťuje aktuální pracovní záběr všech orebních těles. Modul iQblue connect vypočítá požadovaný záběr pluhu (v závislosti na poloze soupravy podle GPS) a informaci o požadovaném přestavení pístnice odešle na traktor. Změna pracovního záběru se poté uskutečňuje automaticky s pomocí hydraulického systému traktoru.

U radličkových kypřičů v poloneseném provedení umí iQblue connect pomocí senzoru zjišťovat pracovní hloubku radliček. Elektronika pak umí měnit tento parametr na základě buď předpisové mapy pro variabilní hloubkové zpracování půdy, anebo podle údajů nových typů senzorů, nesených v předním závěsu traktoru, které detekují výskyt a mocnost vrstev zhutnělé půdy na pozemku. Jednoduchá instalace zařízení iQBlue connect na kypřič je velkou výhodou, oproti různým složitým improvizovaným řešením.

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 2/2020.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down