15.12.2019 | 11:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Promyšlená konstrukce traktoru

Traktory Fendt 900 Vario Gen6 otevírají zemědělcům úplně nové obzory nejen v oblasti výkonu, ale i komfortu práce díky své výbavě, pokročilé elektronice, konceptu nízkých otáček s příjemně nízkou hladinou hluku v kabině, opět zjednodušenou údržbou a sníženým provozním nákladům díky nižší spotřebě paliva. Možnost zažít tento komfort na vlastní kůži při testovací jízdě poskytne zájemcům společnost Agromex, která má nové traktory k těmto účelům k dispozici.

Aby se i přes větší zdvihový objem motoru podařilo dosáhnout velmi dobré manévrovatelnosti traktoru, využívá Fendt principu „nosné olejové vany“. Tato vana je výsledkem společného vývoje firem Fendt a MAN a kromě rezervoáru oleje plní ještě funkci jako součást blokové konstrukce traktoru, tedy spojovníku mezi přední nápravou a převodovkou Vario. Je tedy za tím účelem i zesílená, nicméně motor je ve spodní části příznivě úzký. Díky tomu má také řidič z kabiny velmi pěkný výhled na přední kola.

Také při nasazení v dopravě bude nová řada traktorů Fendt úsporná. Rychlostí 40 km/h může pojíždět s otáčkami motoru pouhých 950/min, což bude znamenat nižší spotřebu i hlučnost.

Zásobu 625 l paliva si traktor veze s sebou v nádrži, která zaujímá celou jeho levou část. Vedle plnicího hrdla na naftu je umístěno i hrdlo nádrže na činidlo AdBlue, která je však integrována na pravé straně traktoru. Před nádrží na naftu se pod dveřmi nacházejí široké a dostatečně hluboké schůdky pro bezpečné nastupování do kabiny, u nichž nechybí ani osvětlení.

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 1/2020.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down