11.12.2019 | 02:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Přednosti systémového traktoru

Alternativou k velkým kolovým nebo kloubovým traktorům je systémový nosič. Na rozdíl od těžkých kolových nebo pásových traktorů mají tyto stroje širší využitelnost. V tom také spočívá jejich „kouzlo“ – čím širší je paleta nářadí a nástaveb, s nimiž může být v průběhu roku tento stroj nasazen, tím větší je rentabilita investice.

Umožňuje to větší počet nástavbových prostorů, silné tříbodové závěsy vpředu i vzadu, případně i komfortní otočné řízení, výkonný hydraulický systém, řízení všech kol v různých režimech atd. Systémové nosiče jsou osazeny silným průběžným rámem a robustními nápravami, čemuž odpovídá i jejich pohotovostní hmotnost a užitečná hmotnost. Mohou být využívány i jako polní tahače pro tahově náročné polní práce. Každý uživatel má různé možnosti dotížení tohoto stroje.

Pro využití systémového nosiče k tahově náročným pracím existuje také možnost dvoumontáže náprav. Tím se docílí zvýšení kontaktní plochy pneumatik s půdou téměř na dvojnásobek ve srovnání s jednoduchou montáží a adekvátně se sníží měrný tlak na půdu.

Ovšem ke zvýšení tahového výkonu vede dvoumontáž pneumatik až při pracích, vykonávaných při nízkých pojezdových rychlostech, anebo za velmi nepříznivých podmínek. Systémový nosič s pohotovostní hmotností 18 000 kg, s možností dotížení na více než 21 000 kg, dokáže dlouhodobě přenášet svůj maximální výkon 530 k na půdu prostřednictvím jednoduché montáže nízkotlakých pneumatik se šířkou 900 mm bez problémů, jen s velmi malým prokluzem na úrovni osmi procent. Tahový výkon je možné dále zvýšit pomocí systému pro regulaci tlaku vzduchu v pneumatikách, nabízeným na přání jako výbava, montovaná již v průběhu výroby.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down