20.01.2020 | 07:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Flexibilní kombinace pro precizní setí

Pro zemědělce, který hledá vhodný stroj pro kvalitní přípravu půdy téměř ve všech druzích půd, budou představovat vhodné řešení rotační brány Zirkon firmy LEMKEN. Tento stroj je spolehlivě účinný i v případě kombinování bezorebné a tradiční technologie hospodaření v jednom podniku.

Vstupním modelem jsou rotační brány Zirkon 8, vhodné pro traktory o výkonu motoru od 60 do 175 k. Pokud je pro secí stroj zapotřebí nářadí, které odvádí ve všech podmínkách při zpracování půdy vynikající práci, pak jsou to rotační brány Zirkon 12 spolu s velkým trapézovým pěchovacím válcem o průměru 600 mm.

Speciální výrobní postup při usazování hřídelí a ložisek do otvorů ve víku Zirkonu 12 zaručuje klidný chod rotačních bran bez vibrací. Hřeby mají délku 340 mm a tloušťku 20 mm, což jim zaručuje dlouhou životnost. Pro případnou výměnu není zapotřebí žádné nářadí, díky rychlovýměnnému systému je to jednoduchý úkon. Zirkon 12 se úspěšně prosazuje v agregaci s pneumatickými stroji Solitair 9 a 25.

Firma LEMKEN představila v létě roku 2018 novinku – nesený stroj v podobě sólové výsevní lišty s názvem Optidisc 25. Tato lišta se nechá kombinovat s rotačními bránami Zirkon a čelně neseným zásobníkem osiva Solitair 23 tak, že vznikne obratná secí kombinace. Její výhodou je vhodně rozložená hmotnost a použitý traktor je díky tomu dobře vyvážený.

A jak je typické, čelně nesený zásobník najde i další využití, například při přesném setí širokořádkových kultur se secím strojem Azurit.*

Více informací v týdeníku Zemědělec č. 4.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down