02.01.2020 | 04:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Monitorování strojů bez nutnosti telefonátů

Systémy pro monitorování a analýzu provozu najdou využití na zemědělských podnicích všech velikostí. Jsou s to, monitorovat všechny činnosti traktoru. Získaná data jsou bezdrátovým spojením v reálném čase zasílána na počítač, který je vybaven uživatelskou aplikací. Na počítači se tato data objeví bezprostředně po přijetí, takže není třeba nikam jezdit ani se pomocí opakovaných telefonátů dotazovat.

Odpadnou náklady, s těmito činnostmi spojené, a kontrola činnosti strojů se zjednoduší. Zároveň, protože jsou data v elektronické podobě, jsou přístupná dalšímu zpracování či vyhodnocení. Tím je možné dosáhnout dalšího zvyšování efektivity práce na zemědělském podniku. A to hned několika způsoby.

Jednak na základě okamžité reakce, kdy je možné změnit organizaci práce v konkrétní době. K zásadnějším změnám provozované technologie, zvláště v organizaci pohybu strojů po pozemcích, lze přistoupit po důkladnější analýze a vyhodnocení dat, prováděné v mimosezónním období. Řadu agrotechnických operací, ale také sklizeň, je tak možné provádět rychleji, při nižší spotřebě paliva a s nižšími provozními náklady.

Kromě toho, že systémy telemetrie informují o tom, co se na kterém pozemku právě děje, umí poskytovat také cenné informace o nastavení strojů a o tom, v jakém režimu jsou provozovány. Moderní traktory nabízí celou řadu možností nastavení, například režimu jízdy, hydraulického systému, GPS navigace atd. Správně zvolené nastavení dokáže zvýšit efektivitu jejich práce a snížit náklady.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down