16.01.2020 | 03:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Od plánování až po dokumentaci

Systémy řízení flotil strojů dovolují provádět plánování, kontrolu, vyhodnocování a dokumentaci mezipodnikového nasazení velkého počtu zemědělských strojů. Díky systematickému a přehlednému plánování lze stroje využívat podstatně efektivněji. A to nejen při odvozu, ale i při navážení na pole, například při dovážení vody k postřikovačům.

Navíc jsou data o strojích, zákaznících a zakázkách k dispozici na mobilních zařízeních kdykoli a kdekoli v terénu. To představuje pro vedoucí pracovníky výhodu: když jsou kdekoli informováni o místě pohybu jednotlivých strojů a o průběhu práce, mají usnadněné rozhodování.

Nicméně odstartování systémů také vyžaduje určitou přípravu. Nejprve je zapotřebí přiřadit jednotlivým pozemkům příslušná data, jako jsou názvy podniků, resp. zákazníků, označení honu, výměra, obrysy, druh plodiny atd. Vhodným způsobem je nahrání digitálních dat do elektronické kartotéky honů.

Zajímavou součástí řízení podniku v zahraničí je kontrola vlhkosti v půdě prostřednictvím senzorů, které vysílají informace na dálku.

Aplikace také dovoluje každému řidiči si přesně zjistit, jak dlouho pracoval. Uživatelské rozhraní je vytvořeno tak, aby bylo flexibilní a intuitivní. Díly záznamu vykonaných jízd lze provedení zakázek doložit.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down