17.01.2020 | 04:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Usnadnění práce s traktorovým nakladačem

Moderní kolové traktory dokáží nabídnout komfortní pracovní prostředí. Automatická spojka, samočinné navyšování otáček motoru při aktivací hydrauliky a kabina s volným výhledem společně dokáží značně zvýšit pohodlí i produktivitu při práci s čelním nakladačem.

Mnozí výrobci nabízí již výbavu čelní nakladačem z výroby. Moderní připojovací konzoly pro čelní nakladač jsou již konstruovány tak, že svým tvarováním neomezují řidiči výhled na přední kola traktoru. Takže i po odpojení nakladače lze s traktorem pracovat bez omezení v oblasti výhledu z kabiny nebo přístupu k motoru pro údržbu.

Při práci s čelním nakladačem jezdí traktor vzad rychleji, než dopředu. Proto je dobré, pokud je k dispozici automatika řazení stupňů násobiče při změně směru jízdy traktoru. Pomocí terminálu si obsluha nastaví o kolik stupňů má řazení násobiče probíhat poté, co traktor zastaví.

Traktory s výkonným hydrogenerátorem mohou být osazeny až sedmi vnějšími hydraulickými okruhy vzadu a dvěma vpředu.

Jak při práci s nakladačem, tak i při běžném otáčení na souvratích je užitečný systém, při kterém si lze nastavit, jaký počet otáček volantu bude zapotřebí pro natočení předních kol ze středové polohy do plného rejdu. Na terminálu v kabině si lze zvolit, jak moc se tento počet zredukuje v například pěti režimech. Tento systém patří do volitelného vybavení.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down