30.01.2020 | 03:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Chystá se premiéra na Techagro

Expozice ryze české výrobní společnosti OpaLL Agri v rámci veletrhu Agritechnica ukrývala kromě stálic sortimentu i čerstvé novinky. Asi nejnovějším strojem portfolia, na kterém sotva zaschla barva z výroby, byl polonesený talířový podmítáč Pegas II SM. Těšili jsme se i na nové nesené pluhy Apollo, ale ty bohužel do Hannoveru dorazit nestihly. Nevadí. Alespoň si budou moct užít premiéru na domovském Techagru.

Tajemné Apollo se ukáže na Techagru

OpaLL - Agri s. r. o. se může pochlubit novou rodinou pluhů, které dostaly označení Apollo. Jsou v provedení čtyřradličném až šestiradličném a představují technicky nejvyspělejší pluhy společnosti OpaLL - Agri. V sortimentu jsou ve dvou modelových řadách Apollo 140 a Apollo 140 V. Rozdíl je především v nastavení záběru, přičemž u prvně jmenovaného pluhu je nastavení řešeno mechanicky, změnou postavení držáku orebního tělesa na rámu pluhu, u druhého modelu s označením V je nastavení řešeno hydraulicky pomocí Vario systému. Plynule hydraulicky stavitelný záběr s memory válcem je u společnosti OpaLL - Agri k vidění poprvé a přináší další úroveň komfortu obsluhy stroje.

Pluhy Apollo jsou konstruovány s důrazem na pevnost a dlouho životnost a jejich základem je rám z profilu 140x140x10 mm. Orební tělesa, v počtu 4+1 nebo 5+1, jsou jištěna střižným šroubem, pružinovým systémem nebo hydropneumaticky a ke své agregaci potřebují pluhy Apollo traktory s výkonem od 120 koní.

Premiérové představení pluhů Apollo se uskuteční na výstavě Techagro 2020.

Polonesený okřídlenec druhé generace

Talířový podmítač Pegas II je oblíbeným univerzálním strojem vhodným pro mělkou podmítku v pracovních záběrech od 3 do 6 m, přičemž nejmenší model mohl být snadno agregován s traktory již od 110 koní. K dispozici byly i tažené verze postavené na univerzálním nosiči nářadí Neptun. Neptun-Pegas II představoval dva stroje s pracovním záběrem 8 a 10 m vhodné pro traktory od 300 koňských sil. Čerstvou novinkou jsou polonesené verze Pegas II SM, jejichž řada zahrnuje tři modely s pracovním i šířkami 4; 5 a 6 m a s těmi nejmenšími je možné agregovat traktor o výkonu 150 koní. Pegas II SM je vybaven stejně jako ostatní podmítače Pegas II dvěma řadami talířů, celou pracovní operaci zakončuje válec. U verze SM se mezi talíři a válcem nachází náprava a celý stroj je hydraulicky sklopitelný do transportní polohy.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down