30.01.2020 | 03:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

OpaLL Agri - oblíbené stálice sortimentu

Návštěvníci expozice společnosti OpaLL Agri s. r. o. na výstavě Agritechnica si mohli prohlédnout průřez celým sortimentem. Vystaven byl například kypřič Saturn IV pro precizní přípravu seťového lůžka, radličkový kypřič Triton II pro střední až hloubkové kypření nebo podrývák Hektor I s pracovní hloubkou až 45 cm. Co se pluhů týká, mohli si návštěvníci všimnout oblíbeného pluhu Orion I.

Jeden přejezd, dokonalé seťové lůžko

Saturn IV je stálicí portfolia strojů OpaLL Agri. Jeho klíčový význam tkví v tom, že jedním přejezdem dokáže kvalitně připravit seťové lůžko. Navíc se dokáže postarat i o vytvoření správné půdní strukturu. K dispozici je v nesené, polonesené i tažené verzi s pracovními záběry od 3 do 10 m. Pracovní operaci zahajuje čelní smykovací lišta. Následována je prutovým válcem, za kterým je zařazena srovnávací lišta. Pak přichází na řadu kypřicí sekce, která může být tvořena různými pracovními orgány, šípovými radličkami nebo dláty. Následuje znovu drobicí prutový válec a srovnávací lišta a celou práci ukončuje crosskill válec.

Triton druhé generace

Třířadý radličkový kypřič Triton II byl rovněž k vidění na stánku na výstavě Agritechnica. Univerzální radličkový kypřič umožňuje kypření v různých hloubkách od 8 do28 cm a s různou intenzitou prokypření. V nabídce je prozatím pouze v neseném provedení s pracovním záběrem 3 a 4 m. Pracovními orgány jsou tři řady šípových radliček, které jsou jištěny střižným šroubem nebo pružinovým systémem. Za radličkami jsou zařazeny mísicí a zahrnovací talíře a práci ukončuje trubkový opěrný válec o průměru 550 mm a za příplatek je možné stroj vybavit i cracker válcem o průměru 600 mm. Pracovní hloubka je nastavitelná hydraulicky a menší z modelů dokáže pracovat s traktorem o výkonu od 140 koní.

Hloubek se nebojí

Hloubkový kypřič Hektor I je stroj určený k podrývání vrstvy ornice a podorničí. Jeho prací je půdu podříznout, ale nezamíchat. Dochází tak k narušení zhutněné vrstvy, provzdušnění půdy, a přitom nejsou vyneseny na povrch pozemku neúrodné vrstvy a kamení.

Pluh Orion

Pluh Orion je tvořen stavebnicovým systémem rámu, takže umožňuje měnit počet radlic. V základu je 6 radlic a stroj může být po jedné rozšířen až o tři radlice. Na přání je k dispozici systém 5+1+1+1+1. Maximální počet orebních těles je tedy devět. Pluh je často velmi namáhaný stroj, a proto při konstrukci Orionu byl kladen důraz na kvalitní zpracování s dlouhou životností. Hlavní rám stroje je tvořen ocelovým profilem o rozměrech 180x180x10 mm.*

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down