14.02.2020 | 09:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Vstupní tažené modely rozmetadel

Vstupními modely do kategorie tažených rozmetadel jsou stroje F8 a F10. Pyšní se charakteristickými znaky rozmetadel Bredal pro profesionální používání: splňují požadavky na odstupňovanou aplikaci hnojiv, na hraniční rozmetání, aplikaci hnojiv v klínech pozemků a automatické vypínání a zapínání na souvratích.

Pro snadné ovládání a jednoduchou agregaci s traktory různých značek jsou rozmetadla Bredal F8 a F10 standardně připravena pro ovládání pomocí ISOBUS – a to rovnou s využitím nově vyvinutého software. Firma Bredal podrobila tento software důkladnému testování. Pro zákazníky, kteří budou požadovat samostatný ISOBUS terminál, má firma Bredal terminály Müller Elektronik.

Standardní rozmetací ústrojí umožňuje šířku rozmetání 24 až 36 m, přičemž při vjíždění do klínů pozemků a na souvratích pak přesnost aplikace zvyšuje systém ovládání až dvanácti sekcí. A nastavení a ovládání rozmetadla na krajích pozemků či v klínech usnadňuje jeho ovládání prostřednictvím ISOBUS.

Pro uživatele, kteří chtějí mít ještě další kontrolu nad skutečně vyaplikovaným množstvím hnojiva, je možné stroje F8 a F10 objednat ve výbavě spolu s vážicím zařízením. V případě potřeby umí tato rozmetadla vpravo i vlevo aplikovat rozdílné množství hnojiva. Je to možné díky instalaci osvědčeného systému dávkování Bredal: dvojice podlahových dopravníků, jejichž rychlost pohybu je řízena elektronicky nezávisle na sobě. To samé platí i o nastavení skluzů pro vedení hnojiva na obou stranách, které vedou hnojivo k oběma rozmetacím talířům.*

Více informací ve Farmáři č. 3/2020.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down