26.02.2020 | 10:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Královská třída v pěkné výbavě

Na stánku firmy Bredal na mezinárodním veletrhu Agritechnica 2019 nechyběl ani velký model K-105XE SC. Rozmetadla největší řady K-XE si i v našich velkovýrobních podmínkách našly spokojené uživatele, jimž umožní realizovat flexibilní aplikaci hnojiv na velkých výměrách v krátké době – s vysokou přesností. Tato řada zahrnuje tažená rozmetadla s kapacitou zásobníku 8,6 až 19,4 m3 – konkrétně tři typy K105XE/SC, K135XE/SC a K165XE/SC, přičemž poslední dva typy mohou být vyrobené i s tandemovým podvozkem.

Díky zcela novému rozmetacímu ústrojí jsou tato rozmetadla schopná aplikovat hnojiva v úplně nové dimenzi záběru: vápno v šířce až do 30 m, močovinu až do 40 m a minerální hnojiva až do 48 m.

Na obou koncích dlouhého výložníku se nachází rozmetací kotouče, mezi nimiž činí rozteč přesně šest metrů. Ke kotoučům je hnojivo dopravováno pomocí pásových dopravníků o šířce 400 mm, které jsou hydraulicky sklopné. Díky využití takto širokých pásů lze bez problémů dopravovat i větší objemy hnojiv, případně i hnojivo s obsahem vlhkosti, a tudíž s vyšší specifickou hmotností. Rozmetadlem může procházet až 2000 kg hnojiva za minutu.

Rozmetadla řady K-XE jsou standardně vybavena plně integrovaným systémem ovládání ISOBUS. Mohou být ovládána přes ISOBUS kompatibilní terminál traktoru anebo pak na přání dodána s ovládacím terminálem Track Guide III od výrobce Müller Elektronik.*

Více informací ve Farmáři č. 3/2020.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down