18.02.2020 | 10:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kvalitní produkty moderní výroby

Svinovací lisy jsou stále oblíbenými stroji pro sklizeň zavadlé i suché hmoty, zvláště u rodinných farem a v zemědělských podnicích, hospodařících ve vyšších nadmořských výškách. Mezi výrobce lisů patří i firma Kverneland. Ve svém sortimentu má lisy s pevnou i variabilní komorou a kombinace lisu s baličkou na jednom podvozku. Na tiskových dnech a poté v průběhu mezinárodního veletrhu Agritechnica 2019 prezentoval Kverneland novou generaci lisů s pevnou komorou a nový model shrnovače.

Vyrábět vysoce kvalitní techniku, která dokáže pracovat efektivně, patří mezi hlavní cíle norského výrobce. Koncernu Kverneland Group se v průběhu posledních čtyř let podařilo zlepšit produktivitu výroby o čtyřicet procent, snížit náklady na ni o třicet procent a ztrojnásobit výrobní kapacitu. K výrazným investicím patří například pořízení svářecích robotů.

Lisy a ovíječky Kverneland přichází na svět v továrně v italské Ravenně. Tento výrobní závod má 250 zaměstnanců a rozkládá se na ploše dvou hektarů. Jeho součástí je i výzkumné a vývojové centrum; podobná centra na sklizňovou techniku Kverneland fungují ještě v norském Kerteminde, v německém Gottmadingenu a též v Severní Americe. Všechna tato pracoviště spadají pod Divizi sklizňových systémů Kverneland.

Výzkumné a vývojové centrum v USA má za úkol nejen testování strojů a vývoj nových modelů, ale i adaptaci techniky na podmínky zámořského zemědělství, sledování trhu a zapojení farmářů do výzkumu a vývoje. Zároveň se zabývá i sdílením výrobních prostor a lidských zdrojů s výrobcem Great Plains a posilováním pozice výrobce Kverneland v USA a v Kanadě.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 3/2020.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down