29.02.2020 | 10:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Massey Ferguson nastupuje na pícniny

Trendem posledních let je nabídnout zákazníkům kompletní portfolio strojů a výrobci traktorů a samojízdné techniky stále častěji nabízí i portfolio závěsné techniky ve svých barvách. Massey Ferguson nestojí v tomto trendu stranou a již před dvěma lety prezentoval kompletní portfolio strojů pro sklizeň pícnin. Do linky se kromě traktorů mohou zapojit žací stroje, shrnovače a obraceče, lisy a v neposlední řadě i baličky a teleskopické manipulátory.

Nové vpředu nesené žací stroje

Vpředu nesené diskové žací stroje Massey Ferguson řady MF DM FQ jsou vybaveny novým žacím ústrojím se šesti nebo sedmi kotouči. Kotouče o průměru 62 cm (největší na trhu) jsou opatřeny dvěma noži a vyvíjejí velmi vysokou obvodovou rychlost pro nejčistší řez. Výměna nožů je snadná díky dobře prověřenému nástroji pro rychlou výměnu.

Uchyceny jsou v novém kyvném upínacím systému, jehož součástí je i prověřený závěs TurboLift. Všechny jsou tedy neseny přímo v předním závěsu, bez použití „A“ rámu. Jejich těžiště se nachází blíže k traktoru, což přináší lepší stabilitu a menší přesah.

Nový kyvadlový systém nese žací stroj na řadě táhel, která jsou připojena k přední části rámu. Stroj je tak jakoby „tažený“ plodinou (namísto tradiční konstrukce, kdy je stroj „tlačen“ přes porost) a dosahuje optimálního kopírování terénu.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down