20.04.2020 | 05:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Dopravní technika od profesionálů

Firma Wielton má významné postavení na evropském trhu. V Německu si posílila svou roli na trhu převzetím firmy Langendorf GmbH. Tento výrobce se sídlem v severovestfálském Waltropu se pyšní dlouhou historií.

Na jeho začátku byla malá kovárna, založená v roce 1889. Sortiment je tvořen kamionovými návěsy, které nemají klasické průběžné nápravy, ale samostatné uložení kol ve speciálním podvozku. Návěsy mají aerodynamicky optimalizovaný tvar se zešikmením stropní části. Díky nízko položené podlaze slouží k přepravě nadrozměrných nákladů, jako například skleněných tabulí o velké výšce. Kromě toho je Langendorf GmbH známý také svými podvalníky pro přepravu nadměrně těžkých nákladů a dále i kamionovými návěsy pro přepravu sypkých stavebních materiálů (štěrku či kameniva).

Díky svému rychlému růstu se Wielton stal velkým a uznávaným koncernem. V současnosti je právem zařazen mezi desítku největších výrobců bezmotorových užitkových dopravních prostředků v celosvětovém měřítku. Areál firmy se rozkládá na dohromady 260 000 metrech čtverečných zastřešené plochy hal. Je velmi rozlehlý, zároveň je ale i vybavený moderním vybavením, v němž hrají hlavní roli široce využívaní roboti. A to jak při přípravě a organizaci materiálu, tak při svařování či v nejmodernější lakovně i v průběhu montáže. Vysoká produktivita práce a četné akvizice mají svůj podíl na výši ročního obratu, který dosahuje 250 milionů korun. Pro bližší představu, za rok si zákazníci odeberou celkem 8500 nových strojů Wielton, které jsou vyrobeny na čtyřech místech v Evropě.

Více informací v Zemědělci č. 18/2020.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down