21.04.2020 | 06:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Vzdálená kontrola práce strojů

Německá firma Claas má vlastní systém telematiky. Nejjednodušší verze Telematics basic umí poskytovat nejdůležitější informace k poloze stroje a jeho stavu a také je zobrazit v aplikaci Telematics. V této verzi jsou také obsaženy všechny servisní funkce, jako je dálková diagnóza. Proto je tento vstupní balíček vhodný pro uživatele, kteří se nechtějí se systémem telematiky zabývat zrovna intenzivně, ale uvítají v praxi některé užitečné základní funkce. Tak například si rádi pustí aplikaci s navigací až ke konkrétnímu stroji a také přivítají možnost vylepšení servisních prací.

Verze Telematics advanced si již z konkrétního typu stroje umí opatřit všechna data. Svému poněkud již zvídavějšímu uživateli dokáže zobrazovat celou řadu doplňkových ukazatelů. Tento balíček je již vyvinutý pro „živé“ využití v průběhu práce strojů či celých flotil strojů, aby bylo možné nasazení techniky v průběhu dne podle potřeby optimalizovat. Obsahuje všechny funkce aplikace.

Pod označením Telematics professional se pak skrývá plná verze. Ta k výše uvedeným funkcím nabízí navíc ještě neomezenou historii dat. Tuto verzi je možné využívat i k optimalizaci nasazení techniky po delší dobu díky tomu, že dovoluje provádět rozsáhlou analýzu dat. Pro zodpovězení specifických otázek a pro ještě preciznější optimalizaci existuje v této variantě celá řada různých analýz.

Data jsou přenášena ze strojů na server firmy Claas, kde jsou zpracována a zadokumentována. Zadokumentované údaje je možné prohlížet pomocí internetu na osobním počítači na farmě, anebo i v terénu pomocí tabletu či inteligentního telefonu – na portálu Telematics.

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 6/2020.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down