22.04.2020 | 06:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Komunikace, sběr a zpracování dat – trendy současnosti

Německý Fendt se tradičně zaměřuje na to, jak zákazníkům usnadnit jejich práci v zemědělské výrobě. Vyrábí traktory a jiné samojízdné stroje s maximální úrovní komfortu, ale sleduje i moderní trendy v oblasti digitalizace. Nabízí celou řadu produktů v oblasti precizního zemědělství, které lze ovládat z jednoho rozhraní shodným způsobem.

Zajímavé možnosti nabízí systém Fendt Connect. Někteří zemědělci nevědí, v jakém technickém stavu se v konkrétním okamžiku nacházejí jejich stroje. V důsledku toho pak může docházet k výpadkům a nepříjemným překvapením. U traktorů Fendt čte zabudovaný ACM Box (brána ke stroji) kontinuálně data stroje a v reálném čase je poskytuje k dispozici. Provozovatel tak má informace nejen o aktuální poloze, ale i o momentálním stavu traktoru. Data lze jednoduše zobrazit v mobilní aplikaci nebo na webovém rozhraní.

Systém Fendt Connect odečítá data z traktoru, ukládá je a poskytuje pro další analýzu (trasa pohybu, spotřeba paliva, servisní interval). Díky kontrole traktoru v průběhu jeho činnosti na poli je možné v případě výskytu závady rychle zareagovat. Software umožňuje provést analýzu stroje a naplánování údržby během několika minut. Tímto způsobem lze aktivně a efektivně předcházet výpadkům strojů.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down