27.04.2020 | 08:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Moderní přenos dat mezi kanceláří a traktorem

Holandský zemědělec Jacub van den Borne má na své farmě pečlivě propracovaný systém precizního zemědělství. Data o dávkách hnojiv či herbicidů, vytvořená v software na počítači, putují do traktorů Fendt bezdrátovou cestou, s využitím sítě mobilních operátorů. Novým a v této činnosti velmi užitečným pomocníkem na podniku je automatický management pro správu a vedení zakázek. Tento systém Fendt je zodpovědný mimo jiné za to, aby – po pečlivém naplánování – byly všechny práce vykonány tak, jak to Jacub van den Borne požadoval.

Na začátku práce obdrží každý řidič traktoru díky systému Vario Doc Pro přesný postup zpracování konkrétního pole – on line. Úkolem řidiče na začátku je pouze potvrdit příjem zakázky stiskem tlačítka na dotykovém terminálu, o zbytek se postará technika Fendt. Elektronika bude vědět, kde má aktivovat ovládání sekcí, funkce VariableRateControl zajistí lokálně variabilní aplikaci přípravků na ochranu rostlin či variabilní úroveň výsevků. To, aby traktor s nářadím zpracovával vždy tu správnou navigační linii, pohlídá funkce „Segmenty obrysů“ systému VarioGuide Contour Assistant. Když je zakázka úspěšně dokončena, jsou všechna data o provedené práci z traktoru odeslána on-line zpět do kanceláře. Tím se zároveň každá operace zaregistruje a zadokumentuje v databázi honů.

V podmínkách velkého počtu honů s malou výměrou zaujímají kolejové řádky celkem pět procent z celkové výměry orné půdy. Proto je velmi důležité správné zakládání porostů. Se systémem „Jednodílný obrys“ to je možné nyní snadno realizovat.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 6/2020.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down