27.04.2020 | 07:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Traktory Claas ve Francii úspěšně

Firma Claas je uznávaným specialistou na sklizňovou techniku. Disponuje rozsáhlou prodejní sítí na celém světě. Obrat a výsledky prodejců zemědělské techniky jsou silně ovlivněny portfoliem produktů, které nabízejí. Velký podíl na celkovém obchodu zaujímají traktory. V průběhu posledních desetiletí došlo u téměř všech značek traktorů k tomu, že buď přešly pod křídla nadnárodních koncernů, anebo z trhu zmizely. V devadesátých letech minulého století proto měla firma Claas jen málo možností pro spolupráci s konkrétním výrobcem traktorů. A tak se vydala cestou vlastního traktoru.

Za tím účelem se rozhlédla ve Francii. V této velké zemi vyráběl zemědělské traktory již od roku 1918 Renault Agriculture. Mezi francouzskými zemědělci byla tato značka silně zastoupena, ale v zahraničí byla známá málo. Nicméně traktory střední a vyšší výkonové třídy modelových řad Ares až Atles 900 pracovaly i v České republice.

Nicméně Renault Agriculture se stále více zaměřoval do oblasti automotivních strojů, a divize zemědělské techniky postupně ztrácela na významu; byl pro ni hledán stabilní partner.  Firma Claas tím vhodným partnerem byla, ale integrace divize Renault Agriculture do značky Claas ještě stála pěkné úsilí.

Když v roce 2003 Claas oficiálně dal najevo, že bude nabízet i ucelený sortiment standardních traktorů pod svými křídly, byla to pravá senzace. Celý tým firmy Claas se na této změně podílel – s typickým elánem tohoto rodinného výrobce. Na řadu přišlo i kompletní přepracování strategie prodeje. Jakou budou mít traktory Claas nakonec barvu, to byl velmi důležitý aspekt. Všichni prodejci, především v Německu, volali společně po tom, aby měly tradiční osivově zelenou barvu Claas.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down