30.04.2020 | 10:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Malá, ale flexibilní zařízení

Mnohé stroje a zařízení rakouského výrobce APV mají kompaktní rozměry, a jsou díky tomu využitelné nejen v sólo provozu, ale i jako vhodný doplněk strojů větších. A právě v tomto ohledu jsou možnosti využití zařízení APV skutečně široké. Nyní představila tato moderně orientovaná rodinná firma instalaci Multidávkovače MDC 40 M1 na sázeči brambor.

Multidávkovač MDC 40 M1 je speciální provedení stroje MDG 40 M1. Je speciálně utěsněné a svou koncepcí se hodí výborně pro aplikaci granulátů do půdy.

Při plnění zásobníku dávkovače nepřichází obsluha do kontaktu s přípravky. U výpusti zásobníku se nachází osvědčené dávkovací ústrojí APV, jehož váleček se stará o spolehlivé dávkování granulátu. Předem zvolenou dávku je možné měnit i v průběhu práce. Granulát dále pokračuje dvěma hadicemi přímo do radliček, které granule přesně ukládají do řádku v půdě. Látky jsou aplikovány do půdy ve dvou řádcích; na čtyřřádkový sázeč brambor se tedy instalují dvě zařízení MDC 40 M1.

Pro komfortnější a ještě preciznější práci lze Multidávkovač vybavit dalším příslušenstvím, nabízeným na přání. Jedná se především o senzor rychlosti jízdy pro automatickou regulaci dávkování a o senzor zdvihu zadního tříbodového závěsu traktoru. Na souvratích se tak dávkování automaticky vypíná a zapíná.

Multidávkovač MDC 40 M1 tak může být jednoduše instalován na sázeč brambor a sloužit k souběžné aplikaci mikrogranulátů pro přídavnou výživu rostlin spolu se sázením. Anebo lze takto aplikovat také granulované insekticidy, při sázení brambor například proti drátovcům.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č.6/2020.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down