15.05.2020 | 05:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Malý, ale technicky vyspělý postřikovač

Zemědělské družstvo Šemíkovice si v loňském roce pořídilo menší tažený postřikovač Horsch Leeb 4 AX. Jde o jednoduchý model s rameny o záběru 24 m a nádrží o objemu 3800 l, přitom však vybavený moderními technologiemi. Ať už systémem ISOBUS s vypínáním trysek v klínech či na souvratích podle satelitní navigace či jedinečnou technologií BoomControl.

Zatímco tažené postřikovače Horsch Leeb TD, GS a LT s možností rozmístěním trysek po 25 centimetrech mohou pracovat 30 cm od cílové plochy, jednodušší typ AX s tryskami vzdálenými 50 cm může s jistotou pracovat 50 cm nad porostem. Tento postřikovač zaujme zemědělce, stejně jako v Šemíkovicích, především svou atraktivní cenou a pracovním výkonem.

Nádrž u postřikovače HORSCH Leeb 4 AX pojme až 4000 litrů. Její tvar je optimálně navržen tak, aby těžiště celého stroje bylo co nejníže, přitom kvalitní povrch vnitřních stěn umožňuje snadné a důkladné čištění. V přední části postřikovače se nachází nádrž na čistou vodu, která pojme 400 litrů. K dispozici je písto-membránové čerpadlo o výkonu 270 l/min nebo 400 l/min poháněné vývodovým hřídelem.

Nejdůležitějším prvkem postřikovače je osvědčený systém řízení ramen BoomControl, který se využívá i u vlajkových lodí firmy HORSCH Leeb. U postřikovače Leeb 4 AX zaručuje spolehlivé dodržování vzdálenosti ramen od cílové plochy 50 cm. Výrazně se tak zlepšuje aplikace účinné látky a zároveň se snižuje riziko úletu. Za pomoci pneumatických pístnic, senzorů a výpočetní jednotky tento systém aktivně koriguje polohu ramen šestkrát za sekundu. Je tak schopen reagovat na nerovnosti terénu, udržovat v rovině postřikovací ramena a zajistit požadované třínásobné překrytí plochy účinnou látkou.*

Více naleznete v Zemědělci č. 21.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down