26.05.2020 | 06:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Precizně pracující secí botky

Jednou ze základních agrotechnických operací je setí. O úspěchu v zakládání porostů rozhoduje spolehlivost i preciznost práce používané techniky. Takové spolehlivé secí stroje pro podniky všech velikostí vyrábí firma LEMKEN. Přesvědčily se o tom desítky uživatelů strojů Solitair 9 s pneumatickou dopravou osiva, které mají v současnosti za sebou již téměř dvě desítky let zcela bezproblémového fungování.

Na trhu v ČR patřily stroje Solitair 9 k nejprodávanější technice značky LEMKEN. Velké secí kombinace perfektně splňují požadavky velkovýrobního zemědělství a vyrábějí se i nadále. Zároveň firma LEMKEN vyrábí novou generaci secích strojů Solitair 25, které nabízejí ještě více možností. Kompaktnější rozměry, snadné skládání do transportní polohy při přejezdech, secí botky Optidisc, to je jen malý výčet jejich předností.

Optidisc je dvoukotoučová secí botka s paralelogramovým zavěšením, doplněná o pryží potažené přítlačné kolečko. Kromě precizního udržování hloubky setí se tato botka vyznačuje i dlouhou životností – otáčí se ve speciálních ložiskách, která snesou dlouhodobé zatěžování. Při kontaktu s nerovností na povrchu pozemku dokáže secí botka reagovat nezávisle na přítlačném kolečku.

Hloubka výsevu se nastavuje vždy centrálně, a jak známo, secí botky Optidisc dokážou spolehlivě zachovávat nastavenou hloubku setí i za vyšších pojezdových rychlostí. Osivo, nacházející se ve výsevní drážce, následně do půdy přitlačí opěrné kolečko, takže je zajištěn kontakt s půdou a rovnoměrná vzcházivost.*

Více informací v týdeníku Zemědělec č. 24.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down