26.05.2020 | 07:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kypřiče pro intenzivní zpracování půdy

Pro intenzivní zpracování půdy vyrábí firma LEMKEN radličkové kypřiče Karat. Jedná se o univerzálně využitelný stroj pro mělké, středně hluboké a hluboké zpracování půdy. Pro podmítky v mělkém horizontu mohou být slupice osazeny šípovými radličkami, které podříznou strniště v celém pracovním záběru, ale semena plevelů a výdrolu zaklopí jen mělce, aby mohla plynule vzcházet.

Po zhruba 14 dnech následuje další přejezd s rovněž celoplošným podříznutím půdy v hloubce 10 až 15 cm. Vzešlé rostliny jsou tak účinným způsobem mechanicky zlikvidovány. Organická hmota je přitom promísena s půdou, přičemž díky rozmístění radliček Karatu 12 do čtyř řad toto promíchání funguje velice intenzivně. Rozteč řad činí 90, 80 a 90 cm, takže i s počtem 21 radliček u vystaveného stroje činí rozteč mezi nimi 23,4 cm. Tím si i čtyřřadý kypřič zachovává dostatek prostoru pro proudění organické hmoty bez ucpávání.

Dále se kypřič Karat 12, stejně jako Karat 9, vyznačuje velkými vypínacími silami nonstop jištění radliček a velkou výškou vychýlení slupic při kontaktu s překážkou. Pokud by se i přesto radlička zasekla za skálu či kořen, je Karat 12 chráněn přídavným střižným šroubem.

V loňském roce představila firma LEMKEN nový systém Contour Track. Tento systém – vydařené spojení mechaniky, hydrauliky a elektroniky - zaručuje udržování konstantní pracovní hloubky radliček i za jízdy ve zvlněném terénu. U kypřičů Karat 12, které mají pracovní pole radliček ještě o jednu řadu delší, má tato regulace ještě větší význam. Je nabízena jako výbava na přání.*

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down