Na podvozku se usadila nástavba TEBBE

Mercedes-Benz Arocs homologovaný jako traktor může být vybaven například rozmetadlem TEBBE. Značka TEBBE je na trhu se zemědělskou technikou etablovaným hráčem a úzce se specializuje na rozmetadla a dopravní techniku. V portfoliu jsou především tažené modely různých velikostí a specifikací. Nástavba vychází z těchto tažených verzí, má kapacitu 14 m³, s nástavkami 17,5 m³ a její výhodou je její relativně nízká hmotnost (necelé čtyři t).

Korba je ocelová s výškou 1400 mm, což je důležité v souvislosti s manipulační technikou, která rozmetadlo nakládá. Při předvádění to byl traktor McCormick s čelním nakladačem. V zadní stěně korby je umístěno rozmetací ústrojí tvořené dvěma horizontálně umístěnými frézovacími válci s průměrem 650 mm, přičemž celková výška rozmetacího ústrojí je 1500 mm. Spodní válec je poháněn přes Duplex řetěz a pod válci jsou situovány dva rozmetací kotouče s průměrem 1000 mm opatřené čtyřmi lopatkami vyrobenými z oceli Hardox tloušťky osm mm.
Materiál je k rozmetacímu ústrojí dopravován pomocí posuvného dna, které je řešeno dvěma řetězovými dopravníky se čtyřmi řetězy dimenzovanými až na tažnou sílu 24 t. Pro pohon řetězu vpřed i vzad slouží ozubená čelní převodovka.
Samozřejmostí je jištění proti přetížení s volnoběžkou k zajištění hnacího ústrojí a frézovacích válců a k dodatečnému jištění kompletního rozmetacího ústrojí.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down