10.05.2020 | 05:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Tažené postřikovače prémiové kategorie

Firma LEMKEN nabízí od roku 2016 tažené postřikovače modelové řady Vega. Vynikají nejen moderním designem, ale také řadou pokrokových řešení, díky nimž jsou u svých uživatelů velmi oblíbené.

Na první pohled zaujme na stroji jeho podvozek s velkými pneumatikami, které kromě stability za jízdy zajišťují i velkou světlou výšku. Speciálně navrženým tvarováním nádrže s integrovaným rámem se docílilo i nízko uloženého těžiště, čímž se zvyšuje stabilita soupravy traktoru a postřikovače za jízdy i s plnou nádrží. Značný vliv na stabilitu mají i ramena; ta se u Vegy skládají vertikálně, nikoli tedy běžným způsobem podél hlavní nádrže. Ramena RA jsou vyrobená z hliníku a vyznačují se nízkou hmotností.

Na přání Lemken nabízí hydraulické odpružení tažné oje a řízení nápravy pro přesné sledování stopy traktoru. Náprava je v základním vybavení pevná, na přání s mechanickým anebo s pneumatickým odpružením.

Stejně, jako u těchto nesených strojů svým tvarováním chrání uvnitř uložené trysky před mechanickým poškozením. V ramenech je standardně uloženo cirkulační potrubí, které funguje jako zásobárna pro kapalinu pod stálým tlakem. Jakmile obsluha (anebo automatický pracující sekční kontrola) aktivuje postřik, mají trysky kapalinu okamžitě k dispozici pod plným tlakem. To také znamená, že aplikace začne v celém záběru ramen ve shodný okamžik, žádné „mrtvé“ úseky, v nichž by byla kapalina aplikována s různě dlouhou prodlevou, v ramenech neexistují. Od rozjetí postřikovače na začátku každé jízdy jsou účinné látky či kapalná hnojiva aplikovány rovnoměrně a ve stanovených dávkách.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down