10.05.2020 | 06:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Výkonné pluhy pro velké výměry

Firma LEMKEN nabízí od roku 2018 také na našem trhu novou modelovou řadu polonesených pluhů Diamant 16. Pluhy přichází s řadou inovací.

Pluh si zachovává všechny přednosti systému Vario, jako je enormně velký rozsah nastavení pracovního záběru těles: rozsah pracovní šířky u orebního tělesa činí 27-55 cm. Čím širší tento rozsah je, tím snadněji a plynuleji je možné se vyhýbat překážkám na poli bez otáčení či výrazného zpomalování práce.

Oblíbený systém plynulé změny záběru všech orebních těles, ovládaný z kabiny, využívá Vario uložení.  Mazání a celková konstrukce uchycení je velmi pečlivě propracovaná. Enormní stabilita představuje jeden z pilířů dlouhé životnosti a spolehlivosti pluhů Lemken i při dlouhodobém nasazení v obtížných podmínkách a s traktory o vysokém tahovém výkonu. Je dána z velké míry tím, že pro vysokou pevnost rámu využívá firma Lemken maximum šroubových spojů, které jsou spolehlivější než spoje svářením.

Systém Vario je vhodně doplněn účinným systémem jištění proti přetížení Hydromatic. Toto jištění zaručuje dostatečnou vypínací a zahlubovací sílu i pro orbu těžkých či vyschlých půd. Tělesa se mohou vychylovat o 38 cm vzhůru a až 20 cm do strany bez toho, aby jakkoli utrpěla jejich stabilita. Systém OptiLine mají nové pluhy řady Diamant 16 v upravené podobě. Pístnice pro ovládání pluhu je nyní podstatně větší. Tento systém se využívá v případě, že pluh je tažen traktorem, který pojíždí svými koly v brázdě. Nicméně stále více zákazníků chce orat on-land, kdy může být traktor osazen širokými pneumatikami a rozšiřování tohoto systému pomáhají i automatické satelitní navigace na traktorech.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down