19.06.2020 | 02:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Vydařená přehlídka techniky

Letošní ročník výstavy naše pole v Nabočanech zabrzdila pandemie koronaviru. Proto byl uspořádán v alternativní formě, počítající vždy s výstavou jen několika firem. Akce se tak časově rozprostřela do většího počtu dní, aby nedošlo k nežádoucí kumulaci většího počtu návštěvníků. Ale některé dny se i tak vydařily a účast na nich byla hojná. Bylo to určitě i 10.6., kdy se daly dohromady firmy VP Agro, BASF, Syngenta, Adama a Agrometall. A právě ta posledně uvedená představila pěknou výstavu zemědělské techniky, v níž nechyběly novinky na domácím trhu.

Agrometall s.r.o. sídlí nedaleko Heřmanova Městce a je výrobně obchodní firmou. Výrobní program zahrnuje především výrobu zametacích kartáčů a radlic na odhrnování sněhu, což jsou klasické produkty určené pro komunální sféru. Zájem o ně neklesá a v Agrometallu budou v současné době moci svými výrobky uspokojit vícero zákazníků. Rozšířili totiž své výrobní prostory o místa, kde původně probíhal servis zemědělské techniky. A kde bude servis zemědělských strojů John Deere, Bednar, Kramer, Pronar, nebo Kverneland probíhat nyní? V nové hale s plochou 700 m2, kam se pro servis vejde pět velkých sklizňových strojů, nebo dvojnásobek strojů menších jako jsou třeba traktory. Servisní práce na strojích z prodávaného portfolia tak budou prováděny s větší efektivitou a tedy i produktivitou.

V předchozích řádcích jsme zmínili hlavní značky zemědělské techniky, které Agrometall prodává a zástupci všech z nich byli v Nabočanech vystaveni. V centru pozornosti byl traktor John Deere 8R 410, který si v Nabočanech odbyl tuzemskou premiéru a v jeho závěsu byla další domácí novinka, a sice kombinovaný kypřič Bednar Actros RO ve čtyřmetrovém provedení. Ne náhodou tato souprava poutala největší zájem návštěvníků. Bez zájmu však nezůstaly ani další stoje od domácího výrobce. Ten prezentoval to nejzajímavější co má v sortimentu. Protože společnost Bednar stále pracuje na moderních technologiích, není s podivem, že vystaven byl například StripTill, s označením Strip Master EN s přihnojením minerálním hnojivem z čelně neseného zásobníku, nebo Omega 00 FL s přídavným secím stroje Alfa Drill 400. Popisovaný secí stroj, nebo spíše kombinace dvou secích strojů, je unikátní v tom, že umožňuje současné setí až tří druhů plodin, nebo setí doplněné přihnojením.

Z techniky John Deere mohli návštěvníci výstavy Naše pole vidět několik traktorů z různých modelových řad, jejichž spojujícím znakem bylo to, že šlo o modely roku 2019, které se nyní prodávají za zajímavé ceny. V letošním roce již začne prodej nových modelových řad 6M, 7R a  8R, které levnější určitě nebudou. Na výstavní ploše byl i samojízdný postřikovač R4140i a též výkonná axiální sklízecí mlátička S780i.

Celý článek najdete v týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down