23.06.2020 | 08:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Sedlové návěsy pro transport kontejnerů

Nasazení automobilových tahačů v zemědělství je stále intenzivnější. Je to také z důvodu úspory dopravních nákladů, pohodlí pro řidiče či jednoduché záměny různých typů návěsů na normované sedlové spojce.

A to platí i o využívání sedlových návěsů, určených k přepravě kontejnerů. Tyto dopravní prostředky se na mnoha místech dobře etablovaly. Dovolují speciální přepravu materiálu, kdy fáze nakládání je od fáze přepravy a vykládání časově oddělena. Také firma Krampe se rozhodla svou flexibilitu ve vztahu k zemědělským tahačům sedlových návěsů rozšířit a uvádí na trh sedlový návěs pro přepravu kontejnerů s označením SHL 30.

Oproti průmyslové variantě má SHL 30 nápravy obuté do nízkotlakých pneumatik, dále ještě zesílený rám a těžké zemědělské nápravy. Tyto nápravy jsou vyzkoušené z provozu vanových sklápěčů Krampe, kde se osvědčují již po dobu mnoha let.

Díky nové konfiguraci náprav mohou být návěsy SHL 30 obuté do pneumatik o rozměru 600/50 R22.5, které mají pro využití v zemědělství zároveň optimalizovaný dezén. Natahovací systém kontejnerů VDL je osvědčený již z oblasti užitkových vozidel. V závislosti na provedení dosahuje zvedací síly až 300 kN.

U prvního návěsu Krampe SHL 30 bylo instalováno speciální teleskopické natahovací rameno s hydraulickým výkyvem. Toto rameno pracuje při plochém natahovacím úhlu (bez nadměrného zvedání kontejneru), takže dokáže natahovat a přepravovat kontejnery o vnitřní délce až osmi metrů (maximálně 8,5 m). Vozidlo má celkovou hmotnost 35 t, z toho 24 t připadá na nápravy a 11 tunami je přes sedlovou spojku zatěžován tahač. Pro využití mimo silnice nabízí firma Krampe sedlové návěsy s celkovou hmotností až 39 t.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down