29.07.2020 | 10:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Strip-till pro kukuřici i ozimou řepku

Společnost Moreau Agri nabízí na našem trhu půdozpracující stroje firmy Duro France. Kypřiče Duro strip-till mohou být využité k pásovému zpracování půdy nejen pro kukuřici či slunečnici, ale také například pro cukrovku, ozimou řepku či další řádkové plodiny. U polonesených variant kypřiče Strip Till je možné namísto osmi jednotek s roztečí 75 cm na rám instalovat jednotek dvanáct v rozteči 45 cm. Nesená provedení dovolují svému uživateli, aby si nastavil meziřádkovou vzdálenost takovou, jakou potřebuje.

Variabilita kypřičů firmy Duro je značná – jedná se o stavebnicový systém. Kypřiče se čtyřmi a šesti řádky je možné přímo kombinovat se secím strojem. Ten je poháněn buď kloubovým hřídelem, vedeným od vývodového hřídele traktoru přes kypřič, anebo potom dvěma vnějšími hydraulickými okruhy. Polonesené varianty kypřičů pak jsou osazeny hydraulicky ovládaným tříbodovým závěsem, jenž si díky své nosnosti 3,5 t se secím strojem také poradí.

Díky tomu je možné provádět kypření půdy v pásech a současně i výsev kukuřice či přesné setí ozimé řepky do řádků s roztečí 45 cm. Tak například pracuje v České republice souprava kypřiče Duro, který kypří půdu ve dvanácti pruzích s roztečí 45 cm, do nichž je při jedné jízdě zároveň vysévána ozimá řepka přesným secím strojem. Kompatibilní dvanáctiřádkový nesený secí stroj firmy Monosem je zavěšen na tříbodovém závěsu kypřiče. Spojení výborně funguje také proto, že obě francouzské firmy vzájemně spolupracují.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 8/2020.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down