01.07.2020 | 03:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Výborná zbraň na podmítky

Firma LEMKEN je tradiční výrobce půdozpracující techniky. Ruku v ruce s úspěchem radličkových kypřičů šly i úspěchy talířových bran Rubin 9. Při vyšší pracovní rychlosti tyto krátké talířové brány dokázaly zdolat velké množství hektarů a první mělké podmítky mohly plynule následovat hned po sklizni zrna. Ozubené talíře Rubinu 9 měly průměr 620 mm a tloušťku materiálu šest milimetrů, a díky tomu nabízely několikanásobně více opotřebitelného materiálu než menší talíře.

Vzdálenost mezi oběma řadami talířů Rubinu 9 činila 107 cm, a stroj tak byl vysoce odolný vůči ucpávání i při velkém množství organické hmoty. Disky měly rozestup 250 mm, a tím že byla první řada posunuta před druhou, činil finální rozestup talířů 125 mm. A díky dvojímu zaúhlení talířů byl zajištěn celoplošný záběr talířů i při hloubce záběru do čtyř centimetrů. A nejen to – Rubin 9 se dokázal zahloubit i na těžkých půdách. V posledním roce produkce byly talíře s označením DuraMaxx již v základní výbavě stroje.

Rubin 9 se také ukázal jako účinná zbraň pro zpracování i trvalých porostů, polehlého obilí, kukuřičného strniště a vysokých porostů, určených k zelenému hnojení. Svými rychle rotujícími talíři organický materiál zároveň promísil s půdou.

Za každou řadou disků jsou umístěny drobící pruty nastavitelné do různé hloubky a sklonu, které usměrňují ukládání a tok zeminy. Při diagonálním pohybu ke směru jízdy sklízecí mlátičky zlepšují rozdělování slámy. Talířových bran Rubin 9 firma LEMKEN vyrobila přes 20 000 kusů; v současnosti je tento slavný stroj již vystřídán novou modelovou řadou Rubin 10.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down