18.07.2020 | 09:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Originální konstrukce podvozku postřikovače

Postřikovače firmy Horsch Leeb mohou být vybaveny luxusní a zároveň praktickou výbavou, a to je noční osvětlení postřikových ramen NightLight. Dvojice vysoce výkonných LED světlometů podsvítí postřikové kužely po celém záběru ramen. Obsluha tak má optimální možnost kontroly postřiku i za soumraku a v noci, protože silné světlo pronikne přes všechny kužele postřiku. Při otáčení na souvratích je osvětlení automaticky vypínáno a zároveň dojde vždy k opláchnutí světlometů pomocí mycího zařízení.

To ale uměly již postřikovače předcházející generace. Nejnovější samojízdné stroje Horsch Leeb PT přicházejí s inovacemi i v oblasti podvozku. Systém hydropneumatického odpružení je propojen křížem – tedy přední levé a zadní pravé kolo jsou neustále spojeny a totéž platí o pravém předním a levém zadním kole. Elektronika trvale hlídá tlak v odpružení a světlou výšku podvozku a prostřednictvím křížové regulace dokáže regulovat houpání při rozjezdech, zpomalení a překonávání překážek.

Odpružení má možnost regulace na měkké a tvrdé. Chování stroje za jízdy po silnici má na Farmě Hole, která vlastní velký samojízdný postřikovač Horsch Leeb PT 6.300, velký význam, zvláště poté, co bylo zrušeno navážení vody na pole separátním traktorem. Postřikovač si jezdí na farmu plnit nádrž postřikovou kapalinou sám. Také díky pokročilé automatizaci práce nového stroje stačí na provádění postřiku s postřikovačem Horsch Leeb PT 6.300 na 400 hektarech orné půdy jen jeden člověk.

Více informací v Zemědělci č. 33.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down