30.07.2020 | 10:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Profesionální koncepce velkého postřikovače

Postřikovač Horsch Leeb PT 6.300 je jako největší model z nabídky firmy Horsch náležitě vybaven pro vysokou výkonnost. K pohonu stroje slouží šestiválcový motor od výrobce FPT Industrial o výkonu 310 k. Prostřednictvím elektronicky řízené distribuce výkonu do jednotlivých kol je také eliminován případný prokluz.

Mokré úseky tak postřikovač překoná bez zaváhání. Jakmile přijde stoupání, je do hydromotorů Bosch-Rexroth v kolech dodán olej pod vyšším tlakem, aby si postřikovač zachoval nastavenou rychlost. „V kopcích si postřikovač i s plnou nádrží svou rychlost udrží. Přitom je v kabině velmi nízká úroveň hluku. A musím pochválit také kamerový systém, který mi mimo jiné značně usnadňuje najíždění do kolejových řádků,“ pochvaluje si práci stroje jeho majitel Tomáš Poláček z Farmy Hole. Pojezd postřikovače pracuje ve dvou módech – polním a silničním.

Průjezdní světlou výšku stroje si řidič může regulovat podle potřeby v intervalu od 110 do 135 cm. Na Farmě Hole jsou to dostatečné hodnoty. Pro náročnější zákazníky vyvíjí firma Horsch v současnosti samojízdné postřikovače se světlou výškou až dvou metrů.

Se svým samojízdným postřikovačem nové generace se německý Horsch na Farmě Hole předvedl se vší parádou. Na základě výborných zkušeností má majitel důvěru ve firmu Horsch i nadále a pořídil si pneumatický secí stroj Pronto 6 DC. Secí stroj má pracovní záběr šest metrů, je vybaven předřazeným pneumatikovým pěchem před sekcí talířových bran a jeho premiérou na farmě bude výsev ozimých plodin v sezóně 2020.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down