14.07.2020 | 03:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pozitivní zkušenosti s polonesenými pluhy

Josef Rajchart, majitel podniku služeb zemědělcům se shodným názvem, si na základě dobrých zkušeností v roce 2019 pořídil další polonesený pluh Hektor S firmy Amazone. V rukou zkušeného praktika se oba pluhy Amazone dočkaly důkladného ověření svých vlastností.

Musely si poradit i se zaorávkou vydatných porostů hořčice, pěstované jako meziplodina. Své postřehy ze zapravení 80 cm vysoké živé stěny hmoty „nastojato“ popsal Josef Rajchart takto:

„Naše pluhy Amazone Hektor mají hluboká orební tělesa, která si s velkým objemem organické hmoty poradí snadno. Orba i v takových podmínkách je zcela plynulá a hmota hladce zapravená,“ řekl. Svůj díl práce odvedly také zahrnovačky a krojidlo, montované na sklopnou slupici jištění.

A další poznatky jsou rovněž zajímavé. „Jeden ze zemědělských podniků, kterému děláme služby, hospodaří na svažitých pozemcích. Požadoval po nás orbu těchto polí směrem po vrstevnici. Pluhy Hektor ale mají možnost vysunutí prvního orebního tělesa do strany pomocí hydrauliky ve velkém rozsahu; s vysunutým prvním orebním tělesem jsme i taková pole zorali parádně,“ shrnul výhody konstrukce pluhu Amazone šéf rodinného podniku služeb. Výsledkem práce pluhu bylo čisté napojování první brázdy ve všech jízdách.

Záhonové kolo je umístěno ve dvou třetinách délky pluhu. To umožňuje doorávat až do okrajů pozemků. Se sedmiradličným pluhem při orbě do hloubky 25 cm pracují traktory Case IH Puma 240 CVX i Optum 300 CVX bez problémů při rychlosti 9 km/h. S úrovní drobení půdy orebními tělesy je majitel pluhů spokojený.

Více informací v týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down