22.07.2020 | 01:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové žací kombinace s rafinovaným řešením

Rakouská firma Pöttinger má ve svém sortimentu široký sortiment žacích kombinací. I tak ale přichází stále s novinkami, a ty nejčerstvější jsou v oblasti diskových žacích strojů bez kondicionéru Novadisc. Nové modely se pyšní řadou technických řešení a prezentují se v moderním designu.

Nové žací kombinace Novadisc 732, 812 a 902 budou pro sezónu 2021 vyráběny v pracovních záběrech 7,24 m, 8,09 a 8,92 m. Jedná se o energeticky nenáročné stroje s nízkou hmotností, pro které postačuje traktor s výkonem již 85 k, s nímž je možné dosahovat ale velké výkonnosti. Zároveň je zaručeno dostatečné překrývání záběrů – s čelně neseným žacím strojem o šířce 3,04 m dosahuje překrývání na každou stranu velmi pěkných 52 cm. Tím se zabraňuje tomu, aby při běžných manévrech s traktorem a při sečení na svazích zůstávaly za soupravou stát pruhy neposečené píce.

Odlehčení je i u nových žacích strojů Novadisc řešeno pomocí vinutých pružin. Dvě tažné vinuté pružiny se starají o odlehčení celé kombinace. Nově přichází Pöttinger s možností nastavení úrovně přítlaku i u tohoto mechanického systému ve třech stupních – bez použití nářadí. Jedinečná kinematika má zásluhu na tom, že žací kombinace v celém svém záběru působí na podložku shodnou úrovní přítlaku. Stroj je tak optimálně ušetřen nadměrného namáhání.

Šetrné působení na travní drn je podpořeno také systémem zdvihu žacích strojů řady Novadisc. Při spouštění do záběru oba žací stroje přicházejí do kontaktu s podložkou nejprve svými vnějšími okraji. Zároveň při zdvihu to znamená, že se zvedají nejprve vpředu.*

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down