25.07.2020 | 09:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Robustní talířový podmítač s pohodlným ovládáním

Od samého začátku doprovází aktivitu společnosti BEDNAR FMT vývoj a výroba talířových podmítačů. Původní koncept strojů s uspořádáním sekcí do velkého písmene X je již minulostí, v současnosti firma vyrábí stroje se samostatným uložením talířů, v konceptu tzv. krátkých talířových bran. A to s různými průměry pracovních orgánů a v širokém rozpětí pracovních záběrů. Zajímavé stroje byly k vidění i v průběhu Školení dealerů techniky BEDNAR a John Deere, které proběhlo na pozemcích ZAS Kačina na Kolínsku.

Takovým byl i Atlas AO 6000 Profi. Tento podmítač patří již do skupiny strojů s velkým přítlakem na talíře o velkém průměru (620 mm) a s možností zpracování půdy do hloubky až šestnácti centimetrů. Symetrické uspořádání talířů zabraňuje vzniku stranového tahu na traktor. I přes své kompaktní rozměry má tento stroj pojezdovou nápravu integrovanou do prostoru mezi utužovací válec s nivelační sekcí a zadní řadu talířů. Ani při vyšších pojezdových rychlostech se nerozhoupává a zároveň se s ním i traktor otočí na menším prostoru.

Je-li zapotřebí zvlášť intenzivního řezného účinku na posklizňové zbytky, může být podmítač vpředu vybaven předním řezacím válcem Trash Cutter. Jeho nože dokonale zkrátí především suchou hmotu, ale jsou účinné i v zelených porostech meziplodin. Nastavení pracovní hloubky je možné měnit pohodlně z kabiny traktoru pomocí hydrauliky; na stroji jsou propojené pístnice na opěrném válci s pístnicemi na předních zdvojených opěrných kolech.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 9/2020.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down