26.07.2020 | 07:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Modernizované systémové traktory

Pro rok 2020 přišla firma Claas na trh se svými traktory Xerion v modernizované podobě. S přechodem na emisní normu stupeň V se konstruktérům podařilo získat z motoru Mercedes-Benz vyšší točivý moment. Top-model Claas Xerion 5000 dokáže vyprodukovat točivý moment až 2600 Nm, pokud je aktivní vývodový hřídel. Změnou prošel model Xerion 4000, který je nahrazený novým typem Xerion 4200. Namísto 435 k je nově k dispozici maximální výkon 462 k.

Na první pohled lze nové Xeriony stupeň V rozeznat podle koncovky výfukového potrubí. Ta je přesunutá ze zadní strany kabiny dopředu. Díky tomu, že kabina Vista z dílen firmy Claas je posazena vysoko, mohou být v jednom celku umístěna všechna zařízení pro úpravu spalin tak, že jsou zcela mimo zorné pole řidiče (DOC, DPF a SCR katalyzátor). Před každým nastartováním motoru je elektronicky změřena hladina oleje v motoru, a na monitoru v kabině se obsluze zobrazí informace o tom, kolik litrů oleje je zapotřebí doplnit či naopak odebrat.

Při vstupu do kabiny je ihned nápadné, že traktory Xerion nové generace jsou standardně vybavené loketní opěrkou z nových traktorů, a ne jako doposud ze sklizňových strojů. Takže řidič má k dispozici otočný ovladač pro nastavení hloubky poklesu tříbodových závěsů a joystick ElectroPilot. Kabina je také vybavena novým sedadlem řidiče, které poskytuje více komfortu, může být natočeno do strany a za příplatek vybavené koženým potahem s odvětráváním.

Další inovací v kabině je nový dotykem ovládaný terminál Cebis. Ten je nejenom výrazně zvětšený, ale nabízí také přímý přístup k důležitým funkcím.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down