28.07.2020 | 12:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Velká variabilita výbavy v kompaktní kategorii

S novou modelovou řadou 6M nahrazuje John Deere dosavadní řady kompaktních traktorů střední výkonové třídy 6MC a 6RC. Pro zemědělce to však neznamená, že by jim v důsledku toho ubylo možností volby. Realita je přesně opačná – v tomto segmentu je najednou více možností, než bylo kdykoli dříve.

Rozdělení na dvě modelové řady s jednodušší (6MC) a lepší (6RC) výbavou je minulostí. Nově existuje jedna modelové řada, u níž jsou ale znatelně rozšířené možnosti výbavy. Traktor nové řady 6M existuje ve třech základních variantách výbavy „Select“, „Select+“ a „Premium“. Každý zájemce si tak může vyspecifikovat pracovní prostředí individuálně podle svého.

Čtyři nejmenší modely 6090M až 6120M mají rozvor 2,4 m a jsou poháněné čtyřválcovým motorem se zdvihovým objemem 4,5 l. Výkon motoru je naladěn tak, aby pokrýval rozpětí od 90 do 120 k. Díky tomu přibyla i malým modelům funkce inteligentního navyšování výkonu IPM, díky které má traktor John Deere 6120M maximální výkon na úrovni celých 145 k.

Traktory s malým rozvorem řady 6M využívají ke snížení obsahu emisí DOC a SCR katalyzátory, umístěné externě vpravo před kabinou. Díky tomu mohou mít kapotu motoru skloněnou v přední části dolů a poskytovat z kabiny výborný výhled dopředu. To je velice praktická věc nejenom při práci s čelním nakladačem. Skosenou kapotu v otázce výhledu vhodně doplňuje nová zúžená konzola řízení a přepracované panoramatické okno ve střeše kabiny.

Traktory John Deere 6130M a 6140M pohání čtyřválcový motor PowerTech PSS, v němž se o stlačování nasávaného vzduchu stará již dvojice sériově zařazených turbodmychadel. Díky elektronickému řízení poskytuje motor i u těchto dvou typů přídavné navyšování výkonu až o 20 k.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down