07.08.2020 | 09:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Odhalení rezerv a zvýšení efektivity sklizňových linek

Sklizeň silážní kukuřice sklízecí řezačkou je logisticky náročná operace. Samozřejmě vždy záleží na tom, jakou výměru, s jakým výnosem hmoty je třeba sklízet, jaký časový prostor ke sklizni existuje, a na jakou vzdálenost je třeba sklizenou hmotu transportovat. Sklízecí řezačky mají již vysoký výkon motoru a z toho plynoucí i vysokou hodinovou průchodnost hmoty. Tomu je třeba přizpůsobit i počet odvozních souprav s dostatečnou kapacitou ložné plochy a dále i produktivitu práce techniky na rozhrnování a dusání řezanky na silážním žlabu.

Pomoci v řízení chodu takových sklizňových řetězců mohou vedoucím pracovníkům systémy telematiky, které přenášejí data o nasazených strojích na dálku v reálném čase na elektronická zařízení, jako jsou osobní počítače, inteligentní telefony či tablety. Také německá firma Claas nabízí svůj vlastní systém pod označením Claas Telematics Fleet View.

Tento systém umožňuje uživateli vyvolat si přes internet kdykoliv a odkudkoliv požadovaná důležitá data o provozovaném konkrétním stroji. Systém dále umí každý den odeslat uživateli emailovou zprávu, která obsahuje analýzu provozních časů a další důležité hodnoty. Na základě těchto přesných dat je možné od prvního dne podrobit analýze činnost sklizňové linky. Takto je možné odhalit případné rezervy v činnosti jednotlivých strojů a optimalizovat chod celé linky. Také je možné si dodatečně prohlížet trasy jízd jednotlivých strojů a číst v protokolu událostí. Lepší organizace pohybu strojů po silnicích i po poli může vést ke zvýšení efektivity sklizně.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down