21.08.2020 | 11:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové traktory v teorii i v praxi

Precizní zemědělství představuje rychle se rozvíjející obor, v němž se již ani tolik nejedná o samostatná řešení, ale o řešení propojená a otevřená. Nejmodernější systémy precizního zemědělství nabízí zákazníkům také výrobce Case IH. O tom, jak vypadají a co z pohledu uživatele přinášejí, informovala společnost Agri CS na akci Agronomic design. Tato šikovně zvolená kombinace statických prezentací s praktickým předváděním na poli proběhla letos v druhém ročníku na dvou lokalitách v ČR.

Z důvodu intenzivního deště v předcházejícím dni se prezentovaná technika přesunula do areálu zemědělského podniku Bramko na Nymbursku. Tento podnik začínal v roce 1991 s výměrou 40 hektarů a nyní hospodaří na celkem 2200 hektarech půdy. Pěstována je převážně zelenina (přes 1000 ha) a brambory (800 ha). Pěstitelské plochy se nacházejí rovněž i v Portugalsku (dýně, petržel a mrkev). Ve Španělsku firma vlastní monopol na dodávky osiv pro trávníky fotbalových hřišť.

Včetně zahraničních farem má Bramko v provozu 110 různých traktorů. 21 z nich nese logo výrobce Case IH. Celkem osmi stovkám zaměstnanců se v loňském velmi úspěšném roce podařilo dosáhnout obratu 1,2 miliardy korun.

Ve strojovém parku firmy Bramko nechybí ani nejvýkonnější standardní traktory modelové řady Magnum. A právě tato řada přichází v letošním roce v novém provedení. Kromě dravějšího vzhledu je nový Magnum sedmé generace zároveň i jednoduše přizpůsobitelný osobním zvykům každého řidiče. Dovoluje to nově vyvinuté ovládání AFS Command. Tento systém má otevřenou architekturu a díky neustálému připojení poskytuje možnost stahování dat z traktorů. Uživatel tak může mít celou svou flotilu pod kontrolou.

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 9/2020.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down