27.08.2020 | 09:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Moderní telematika umožňuje víc než jen sledování traktorů

Telematickým systémem AFS Connect jsou standardně vybaveny všechny traktory Case IH nové řady Magnum. S tímto systémem lze kontrolovat postup právě probíhajících polních prací, a provedené operace ukládat do paměti v reálném čase. Nutnost přenosu dat pomocí USB disku a s tím spojená rizika jejich ztráty či poškození odpadají.

Majitel traktoru je zároveň vlastníkem získaných dat, může ale rozhodnout o tom, která data chce sdílet s třetí osobou – například poradcem či prodejcem techniky. Na základě sdílení dat je pak možné plánovat údržbu strojů či včas odstranit obtíže s provozem traktorů.

Technologie Case IH AFS Connect umožňuje majiteli traktoru, aby si nechal zobrazit obrazovku terminálu AFS Pro 1200 se všemi na ní zobrazovanými údaji – v reálném čase. Majitel to také může dovolit prodejci. Tak se na počítači v kanceláři zobrazí kopie obrazovky terminálu AFS Pro 1200 z kabiny traktoru. Tímto způsobem je možné lépe dohledat příčiny problémů a snadněji je odstranit. Dále lze tento dálkový přístup na terminál využívat při zaučování méně zkušených obsluh.

Tři hlavní komponenty jsou základními stavebními kameny nové technologie: monitor AFS Pro 1200, integrovaný do loketní opěrky, operační systém AFS Vision Pro a nový přijímač satelitního signálu AFS Vector Pro.

Operační systém AFS Vision Pro běží v novém terminálu AFS Pro 1200 a může být jednotlivými uživateli podle přání individuálně konfigurován.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 9/2020.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down