27.08.2020 | 10:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Stabilní sklízeč na teleskopické nápravě

U tažených sklízečů brambor a cibule je na nerovném povrchu pole důležitá i stabilita. Kvůli udržení stability mají vyorávače Ropa Keiler svou nápravu v provedení s teleskopickým výsuvem. Pro práci na poli se její mohutné pneumatiky vysunou do strany, čímž náprava stroji poskytuje žádanou boční oporu – a to i při překládání hlíz, kdy je po okraj naplněný zásobník zdvižený do maximální výšky. Pro přejezdy po silnici se obě kola opět přitáhnou k sobě, a celková šířka vyorávače nepřekročí tři metry.

Dalším velmi užitečným prvkem výbavy stroje Keiler 2 je automatika vyrovnávání celého stroje v podélné i příčné rovině. Za jízdy po svahu je stroj zdvihnutý na podvozku a zároveň se dorovnávají i pásové dopravníky. Výsledkem je to, že vyorávač se i v kopcovitém terénu udržuje stále v rovině.

Pro podnik Hanka Mochov představuje velkou provozní výhodu skutečnost, že sklízeč Ropa Keiler 2 může být kdykoli přestavěn na sběr cibule z řádku. Tento úkon zvládne jeden člověk v průběhu dvaceti minut. Podnik za tím účelem vlastní jeden sběrací adaptér na cibuli, jímž může být osazen kterýkoli ze dvou vyorávačů Keiler 2.

Agregovaným traktorem je mannheimský John Deere 6170R se jmenovitým výkonem 170 k. Díky plynulé převodovce AutoPowr je ovládání traktoru jednoduché, a zjednodušuje je dále i to, že při vyorávání je traktor v záběru vedený satelitní navigací Autotrac.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 9/2020.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down