12.08.2020 | 07:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Netradiční agregace neseného rozmetadla

Jedním ze spokojených uživatelů neseného rozmetadla Amazone je i společnost AGD Kačice, s.r.o. Podnik hospodaří na 3120 hektarech zemědělské půdy, z nichž tvoří 90 hektarů louky a 3030 hektarů půda orná. Využívá přitom moderní zemědělskou techniku, včetně pásového tahače Case IH Quadtrac 620. Tento silný traktor zabezpečuje zpracování půdy, včetně podmítek s talířovým podmítačem Catros 12003-2 TS od firmy Amazone. Traktor je opatřen zadním tříbodovým závěsem kategorie IV, a díky tomu může být provozován v netradiční agregaci.

„Při regeneračním a produkčním hnojení provozujeme naše nesené rozmetadlo Amazone ZA-TS 4200 Profis Hydro v agregaci s tahačem Quadtrac 620 od výrobce Case IH,“ řekl úvodem ředitel společnosti AGD Kačice Ing. Štěpán Čížek Ph.D.

„Má to spoustu výhod. S pásovým traktorem může jeho řidič upalovat po poli rychlostí až 25 km/h, aniž by se v kabině cítil nepříjemně. Rozmetadlo si poradí s touto vysokou rychlostí, stejně jako se změnami pojezdové rychlosti hravě. Pásy traktoru jsou sice širší, než činí šířka kolejových meziřádků, ale škody na porostech nejsou skoro žádné. Kolejové řádky projeté pásovým traktorem umožňují rychlejší pohyb kolových traktorů při následných operacích. Na jaře nás také neomezuje počasí. Pro kvalitativní hnojení pak rozmetadlo agreguje traktor New Holland řady T7 HD,“ dodal ředitel.

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 9/2020.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down