27.08.2020 | 08:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Posun dopředu v aplikaci hnojiv

Traktor Case IH Quadtrac 620 na zemědělském podniku AGD Kačice, s. r. o., zvládl spolu s rozmetadlem Amazone ZA-TS při regeneračním hnojení aplikovat hnojivo i na 300 hektarech za den. Vysokou výkonnost s rozmetadlem Amazone podporuje také velký objem zásobníku na úrovni 4200 l.

Omezení četnosti přestávek v práci pro doplňování hnojiva zvyšuje produktivitu práce. A také v tomto ohledu plánují v podniku AGD Kačice ještě posun dopředu. Další zásobu hnojiva by si mohl vézt tahač Case IH Quadtrac 620 ve svém zásobníku za kabinou. Tento zásobník pojme 4500 kg hnojiva v případě, že tahač pracuje se strojem pro vertikální zpracování půdy Simba SL 700 podniku či se zmíněným talířovým podmítačem Amazone. Výživa je v podniku rozdělena prakticky: „Snažíme se fosforečná hnojiva zapravovat do půdy při jejím zpracování a dusíkatá hnojiva aplikovat odstředivým rozmetadlem,“ přiblížil praxi ředitel.

Hnojivo je do zásobníku doplňováno z vaků pomocí teleskopického manipulátoru. V současnosti probíhají ještě úpravy technického rázu, aby bylo možné z tohoto zásobníku doplňovat hnojivem nesené rozmetadlo Amazone. Jde o úpravu pozice rozmetadla v závěsu a dále o to, naučit software rozmetadla zvládat situaci, kdy je hnojivo do rozmetadla doplňováno souběžně s jeho aplikací. Pracovníci ale i tyto překážky vyřeší a potom bude traktor Case IH Quadtrac 620 spolu s rozmetadlem představovat soupravu s extrémně vysokou výkonností – na úrovní samojízdných aplikátorů. Výhodou ale je to, že traktor lze využívat i k dalším činnostem.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 9/2020.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down