20.08.2020 | 08:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

5000 hektarů na jedno rozmetadlo za rok

Rozmetadlo Amazone ZA-TS v AGD Kačice čeká každým rokem ošetřit 5000 hektarů půdy. Pořízeno bylo v roce 2019 a od té doby pracuje zcela bez poruch. Na otázku, proč padla volba právě na německého specializovaného výrobce, má ředitel Ing. Štěpán Čížek hned odpověď: „Oceňujeme výkonnost rozmetadla, schopnost pracovat precizně i při vysoké rychlosti a dávce, dále jeho spolehlivost a přesnost aplikace. Kvalita práce je jednoznačně vyšší, než u předchůdců, což platí i o plošné výkonnosti.

Včetně přejezdů zvládne rozmetadlo Amazone ZA-TS aplikovat hnojivo průměrně na 25 ha/h, pokud přejezdy nejsou zapotřebí, pak pohnojí 31,5 ha/h.“

Při hnojení na tak velké výměře procházejí rozmetadlem velké objemy hnojiva a nemalé náklady. Proto v podniku AGD Kačice je kladem důraz na preciznost aplikace. Traktor Case IH Quadtrac 620 i New Holland T7.315 Heavy Duty jsou vybaveny satelitním navigačním systémem; pásový tahač pracuje s nejpřesnějším RTK korekčním signálem s odchylkou maximálně ± 2,5 cm.

Signál GPS o poloze využívá též elektronika rozmetadla, která na základě znalosti polohy soupravy na poli automaticky ovládá vypínání a zapínání sekcí. Pracovní záběr 32 m je rozdělený na 128 sekcí, což umožňuje nový systém DynamicSpread firmy Amazone. Tento systém je od roku 2016 dostupný pro rozmetadla ZA-TS Hydro s hydropohonem, které mají i v AGD Kačice, dále si jej mohou objednat i zájemci o tažené stroje řady ZG-TS Hydro.

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 9/2020.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down