15.08.2020 | 08:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Minimum překrývání díky 128 sekcím

Firma Amazone od roku 2016 nabízí pro rozmetadla řady ZA-TS Hydro a ZG-TS nový systém DynamicSpread. Díky němu je možné pracovní záběr 32 m rozdělit na 128 sekcí. Do té doby bylo možných nejvýše šestnáct sekcí, které automaticky ovládal software pro řízení sekcí firmy Amazone s názvem GPS-Switch. Pro zemědělce, kteří hospodaří na pozemcích s mnoha klíny, četnými výběžky a různými překážkami, vyvinula firma Amazone preciznější systém dynamického vypínání sekcí DynamicSpread.

Jeho základem je nově vyvinutý software pro řídicí jednotku obou rozmetadel. V kombinaci se systémem GPS-Switch a ovládacími terminály Amatron 4, CCI 100 anebo Amapad je systém DynamicSpread schopen automaticky vypínat a zapínat až 64 anebo 128 dílčích sekcí. Díky tomu se realizuje dynamické přizpůsobování šířky rozhozu hnojiva i jeho průtoku rozmetadlem – zcela automaticky. Tím se Amazone posouvá daleko nad běžné standardy ISOBUS.

Je to možné také díky konstrukci rozmetadel Amazone ZA-TS Hydro a ZG-TS Hydro, která je přizpůsobena vysoké úrovni přesnosti dynamického ovládání až 128 sekcí.  Rozmetadla jsou vybavena systémem pro přizpůsobení přívodu hnojiva na kotouče a hydraulickým pohonem rozmetacích kotoučů s možností změny otáček vlevo i vpravo nezávisle na sobě. Díky tomu je možné přizpůsobit jak šířku rozhozu, tak i množství protékajícího hnojiva rozmetadlem na nejrůznější strukturu pozemků s vysokou rychlostí a precizností.

Více informací čtenáři naleznou v měsíčníku Mechanizaci zemědělství č. 9/2020.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down