24.08.2020 | 09:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Spolehlivě fungující systém vážení

Zemědělský podnik AGD Kačice využívá nesené odstředivé rozmetadlo ZA-TS 4200 Profis Hydro německého výrobce Amazone. Kromě precizního ovládání sekcí je rozmetadlo za příplatek vybaveno ještě systémem vážení. S pomocí dvou odvažovacích jednotek, pracujících s frekvencí 200 Hz, jsou neustále porovnávány hodnoty protékajícího množství hnojiva s požadovaným množstvím.

Pomocí elektricky ovládaných dávkovacích hradítek se umí rozmetadlo automaticky nastavovat. Podle zkušeností z AGD Kačice pracuje systém vážení jak na rovině, tak i ve svazích naprosto spolehlivě. K používaným hnojivům v podniku patří močovina, LAV, LAD a DASA; směsná hnojiva jsou využívána jen výjimečně. Pokud by přeci jen došlo k ucpání ústí násypky rozmetadla, je na tuto skutečnost upozorněn řidič traktoru alarmem.

Obsluha traktoru nemusí ani na souvratích stále rozmetadlo vypínat a zapínat. S využitím informací o poloze tyto úkony probíhají zcela automaticky pomocí GPS. Správný okamžik zapnutí rozmetadla po opětovném najetí do záběru (porostu) vypočítává automaticky systém GPS-Switch tak, aby bylo dodrženo optimální překrytí hnojivem i na souvratích a dodržena dávka hnojiva. Podle zkušeností z AGD Kačice je rozmetací obrazec rozmetadel ZA-TS firmy Amazone velmi přesný a přesné je i rozmetání hnojiva až ke hranicím pozemků. Rozmetadlo ZA-TS na AGD Kačice je vybaveno elektrickým systém pro hraniční rozmetání.

Více informací čtenáři naleznou v měsíčníku Mechanizaci zemědělství č. 9/2020.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down