28.08.2020 | 05:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Praktický systém kontroly kvality aplikace

Zemědělcům, kteří si chtějí prověřit přesnost práce svého odstředivého rozmetadla minerálních hnojiv, nabízí firma Amazone vlastní digitální systém jednoduché kontroly. Má název Easy Check a hlavními komponenty jsou podložky s tmavě fialovou barvou a aplikace na inteligentním telefonu.

Na pole se v předem definovaných místech položí podložky, přes které tam a zpět přejede souprava traktoru s rozmetadlem. Poté se podložky vyfotografují aplikací v telefonu, a pokud aplikace nalezne odchylku od optimálního příčného rozdělení hnojiva, předloží návrh k její nápravě. Od rozložení podložek po jejich vyfotografování neuplyne ani pět minut. Tento systém firma Amazone představila v roce 2015. Pro rok 2020 přišla s ještě dokonalejší verzí v podobě balíčku All-in-One, který dokáže nastavení rozmetadla zcela perfekcionalizovat.

Jednak si zemědělci mohou najít v aplikaci hodnoty k nastavení rozmetadla pro konkrétní druh hnojiva. Tyto hodnoty pocházejí z mnohaletých zkušeností firmy Amazone, ale i ze spolupráce této společnosti s výrobci hnojiv. Jsou každoročně aktualizována. Tutéž aplikaci pak lze využít při zkoušce rozmetání EasyCheck. K optimalizaci nastavení rozmetadla jsou ihned využitá data konkrétního druhu hnojiva, čímž se šetří čas a zabraňuje chybám.  Kromě toho tato aplikace obsahuje i nápovědu, která uživatele rozmetadel Amazone bez systému vážení krok za krokem provede manuální kalibrací. Další užitečnou funkcí je nástroj, který poradí vhodné nastavení rozmetadla při použití směsných hnojiv (funkce EasyMix).*

Více informací čtenáři naleznou v měsíčníku Mechanizaci zemědělství č. 9/2020.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down