28.08.2020 | 07:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Obraceče do horských podmínek

Firma Krone vyvinula speciální techniku na sklizeň pícnin v členitém terénu pod označením Highland. Na nové žací lišty navazují i nové obraceče pod označením Vendro, které byly navrženy speciálně pro nasazení v alpských podmínkách. Vedle čtyřrotorového modelu Vendro Highland 420 a šestirotorového modelu Vendro Highland 620 nabízí Krone i Vendro Highland 820. Je to první osmirotorový obraceč, který byl speciálně vyvinut do horských podmínek.

Tyto stroje zaujmou kompaktní vzdušnou konstrukcí, která je zavěšena těsně u traktoru. Svým zkráceným konceptem zavěšení (ve dvou možných pozicích) jsou určeny především pro horské a kompaktní traktory.

Tři moderně designované obraceče Highland mají kompaktní a lehkou konstrukci a díky zkrácené koncepci připojovacího rámu jsou velmi blízko traktoru. Výsledkem je minimální odlehčení přední nápravy traktoru. Všechny obraceče Highland jsou osazeny rotory o průměru 1,38 m s pěti rameny.

V základní výbavě jsou tyto stroje vybaveny hydraulickými tlumícími vzpěrami, které zajišťují maximální stabilitu na svahu. Praktická je i komfortní, z kabiny ovládaná souvraťová poloha, jenž zabraňuje vícenásobnému zpracování píce a zajišťuje její rovnoměrné zavadání. U nových obracečů Highland také Krone poprvé představuje novou koncepci rotorů OptiTurn. Díky kombinaci kopírovacích kol umístěných velmi blízko prstů rotoru s novým patentovanými prsty OptiTurn obraceče perfektně kopírují pozemek. Nové, patentované, třírozměrně tvarované prsty Krone OptiTurn zajišťují příkladně čisté nabírání a precizní rozprostření píce.*

Více se o nových obracečích Krone Highland dočtete v Zemědělci č. 36.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down