02.09.2020 | 05:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Novinky v oblasti postřikovačů

Zatímco vydatné dešťové přeháňky na některých místech republiky zastavily polní práce, tak předvádění aplikační techniky při práci možné je. Této příležitosti se chopili zástupci firmy Agrokonzulta Žamberk při organizaci svého Polního dne. Mají ve svém sortimentu mimo jiné ucelený sortiment německého výrobce Horsch a v rámci Polního dne byl představen malý výřez jeho sortimentu.

Malý, ale zajímavý – jednalo se totiž o novinky. A to nejen novinky roku 2020, ale i roku následujícího. Firma Horsch pro letošní rok vstoupila na trh v Evropě s novými samojízdnými postřikovači Horsch Leeb PT 280. V České republice si tyto stroje velmi rychle nacházejí spokojené zákazníky.

Nicméně i tak pokračuje jejich vývoj dále a na Polním dnu firmy Agrokonzulta Žamberk byl představen stroj Horsch Leeb PT 300, vybavený novým systémem pulzní regulace trysek. S tímto systémem je možné ovládat dobu průtoku u každé jednotlivé trysky podle potřeby. Tím vzniká na postřikových ramenech až 144 sekcí. Při zatáčení stroje je na vnitřních stranách ramen snížen průtok tryskami, zatímco na vnějších sekcích se průtok v tryskách nastaví na maximum. Díky tomu je na celé ploše pozemku přesně dodržena nastavená dávka postřikové kapaliny – i na souvratích či v okolí překážek, jako jsou například sloupy. Sekce trysek jsou ovládány elektricky, ale spínání trysek se ovládá pneumaticky, a tím se dosahuje velice rychlé reakce. Tento systém, stejně jako vedení ramen nad porostem, funguje zcela automaticky.

Dále bude mít nový samojízdný postřikovač Horsch Leeb VN v roce 2021 možnost měnit světlou výšku v rozsahu 1,6 až 2 m, stejně jako rozchod náprav (systém TrackControl) v intervalu 2,25 až 3 m.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 10/2020.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down